Uitgelezen!

2 comments

Ik lees graag en ik lees veel. Sinds ik een e-reader heb is dat er niet minder op geworden. Ik lees veel onderweg in de trein en metro en wanneer een boek echt goed is kan ik het boek ook 's avonds in bed amper wegleggen. Ik lees vooral veel Engelstalige boeken, maar ook een goed Nederlandstalig verhaal sla ik niet af. Kom maar op met die boeken!
Hieronder wil ik een aantal boeken bespreken die ik de afgelopen tijd gelezen heb. Het is weer een bijzondere mix van literatuur, historic novels, science fiction en Young Adult.
Jeanette Walls
The Silver Star

It is 1970 in a small town in California. “Bean” Holladay is twelve and her sister, Liz, is fifteen when their artistic mother, Charlotte, takes off to find herself, leaving her girls enough money to last a month or two. When Bean returns from school one day and sees a police car outside the house, she and Liz decide to take the bus to Virginia, where their widowed Uncle Tinsley lives in the decaying mansion that’s been in Charlotte’s family for generations. Bron.

Naar dit boek was ik echt onwijs benieuwd en gelukkig werd ik niet teleurgesteld. Ik weet niet wat het is, maar iets in dit boek sprak mij enorm aan. De verhaallijn is oké, niet eens bijzonder interessant, maar de manier waarop de personages beschreven worden is geweldig. Ik vind de manier waarop Jeanette Walls schrijft heel erg prettig. Je raakt bevriend met de personages uit het verhaal, en ze weet de meest vreemde dingen te brengen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En je kunt niet anders dan haar geloven! Zeker een aanrader.Veronica Roth
Divergent series

In Beatrice Prior's dystopian Chicago world, society is divided into five factions, each dedicated to the cultivation of a particular virtue--Candor (the honest), Abnegation (the selfless), Dauntless (the brave), Amity (the peaceful), and Erudite (the intelligent). On an appointed day of every year, all sixteen-year-olds must select the faction to which they will devote the rest of their lives. For Beatrice, the decision is between staying with her family and being who she really is--she can't have both. So she makes a choice that surprises everyone, including herself. Bron.

In dit boek kijken we mee over de schouder van een 16 jarig meisje die de keuze van haar leven moet maken. In welke fractie wil ze de rest van haar leven doorbrengen? En hoe moet je kiezen, als je eigenlijk nergens thuis hoort en er met niemand over mag praten? Ik heb inmiddels de hele serie gelezen en ik ben enthousiast. Niet geweldig, laaiend, schreeuw-het-van-de-daken enthousiast, maar ik ben zeker te spreken over deze serie. Ik hou van science fiction en vind het altijd gaaf om te lezen hoe zo'n science fiction wereld ingericht is.

Het eerste deel vond ik een prima boek, prima verhaallijn, soms spannend, de nodige romantiek (jammer altijd, hoe de opbouw naar romantiek super spannend en prikkelend kan zijn, en hoe die hele illusie en alle spanning weg valt wanneer het dan officieel is). Dit deel van de serie is ook verfilmd, maar persoonlijk vindt ik de film vooral een afknapper. De decors zijn prima, styling is goed gedaan, maar de film pakt me gewoon niet. Wanneer je het boek al gelezen hebt voegt de film weinig toe, de beelden die mijn eigen fantasie erbij kon verzinnen vond ik persoonlijk een stuk interessanter!


Deel twee vond ik minder goed. Het is tof om meer van de samenleving te zien in dit boek, maar dit boek sprak mij het minst aan van de serie.

Het laatste en derde deel vond ik dan wel weer interessant. Ein-de-lijk durven we verder te kijken dan het hek om de stad en de boerderijen van Vriendschap. In dit deel vallen veel puzzelstukjes op zijn plaats en kom je een hoop te weten over de wereld waarin Divergent speelt. Toch werd ik helaas met een vrij leeg en teleurgesteld gevoel achtergelaten toen ik het boek uit had.Aldous Huxley
Brave New World

Far in the future, the World Controllers have created the ideal society. Through clever use of genetic engineering, brainwashing and recreational sex and drugs, all its members are happy consumers. Bernard Marx seems alone harbouring an ill-defined longing to break free. A visit to one of the few remaining Savage Reservations, where the old, imperfect life still continues, may be the cure for his 
distress... Bron.

Dit is een boek wat mijn docent Engels me jaren geleden al had aangeraden om te lezen, nadat ik een boekbespreking hield over een ander science fiction boek. Dit zou ik ook interessant vinden, dacht hij. En hij had gelijk! Ik vond het fascinerend om te lezen over de manier waarop deze denkbeeldige maatschappij ingericht is. Hoe deze reageerbuismensen gekneed worden met hypnotische woorden en tevreden gehouden worden met drugs. Het boek leest niet makkelijk weg, maar wanneer je geïnteresseerd bent in dit type verhalen is dit misschien een goede aanvulling voor je boekenlijst.

“Books are my friends, my companions. They make me laugh and cry and find meaning in life.”
― Christopher PaoliniEragon

2 opmerkingen :

  1. Ken je de boeken over de stroomuitval van Terri Blackstock? Ik ben nu het eerste deel, 'Laatste licht' aan het lezen, en als ik je boeken hierboven bekijk is het misschien ook wel wat voor jou ;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor de tip, die boeken kende ik nog niet, maar ik ga ze zeker een keer opzoeken!

      Verwijderen

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.