Gastartikel: Liever echt leer

Leave a Comment
Leer is echt een prachtig materiaal wat ik (Eline) de laatste tijd ook steeds meer in de winkels en modebladen tegenkom. Jammer genoeg weet ik zelf veel te weinig over leer om daar een artikel over te schrijven. Maar gelukkig weet Hester er een heleboel over. Vandaag dus een gastartikel over leder, het waarom en de trends:

Natuurlijk en kwaliteitsrijk 
We streven er steeds meer naar om zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken. Dat is natuurlijk een goede zaak, want de productie van kunststof is zeer belastend voor het milieu. Ook leder hoort in het rijtje duurzame producten thuis. Omdat leder een bijprodukt is van vlees hoef je je niet schuldig te voelen (wel als je bont draagt, want hiervoor worden de dieren puur om hun vacht gedood). Je hebt leder in extreem veel kwaliteiten.  Een goede leder groothandel verkoopt wel honderd verschillende soorten. Voor schoenen heb je bijvoorbeeld heel ander leder nodig dan voor tassen of jasjes. 

Leer ademt
Een eigenschap van leder is dat het ademt en toch waterafstotend is. Een paar schoenen van mooi soepel leer zit als gegoten en voelt aan als onderdeel van je lichaam. Ze ademen als je eigen huid. Wist je dat je iedere dag wel een kwart liter water verliest via je voeten? Als je een paar lederen schoenen hebt gedragen merk je daar niets van, terwijl je met gewone sneakers merkt dat je aan het eind van de dag natte voeten hebt. Mensen die zeggen dat een paar gewone sneakers lekkerder zitten hebben duidelijk nog nooit een goed paar lederen schoenen gedragen. 

Trend
De trend die het beste bij het huidige seizoen en weer past is het leren jasje. Deze jasjes vind je van ontzettend veel merken en in verschrikkelijk veel maten, kleuren en pasvormen. Een merk dat er wel echt tussenuit springt is Goosecraft. Zij maken zowel voor mannen als voor vrouwen erg stoere en toch stijlvolle jassen. Zo zijn de jassen strak qua pasvorm en zijn er erg veel stoere details toegevoegd. Helemaal voor in de herfst is dit heerlijk, omdat hij echt gebruikt kan worden als tussenjas. Oordeel zelf maar! 

0 reacties :

Een reactie posten

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.